Хасково

53 декларации вече са подадени в НАП – Хасково, отстъпката е до 31 март

53 декларации са подадени на място в офиса на НАП в Хасково през първите 2 дни от старта на кампанията по деклариране на доходите за миналата година. Повечето от тях са за възстановяване на суми заради различни данъчни облекчения, съобщават от приходната агенция.

С 5%, но не повече от 500 лв., могат да намалят дължимите данъци върху доходите си гражданите, които ги декларират пред НАП до края на 31 март. Отстъпката се начислява само върху сумата за довнасяне и може да се ползва, когато са изпълнени няколко изисквания: годишната данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица да е подадена по електронен път до 31 март, дължимият данък да е платен също до 31 март, към датата на подаване на декларацията, лицето да няма подлежащи на принудително изпълнение задължения към държавата.

Най-лесно и бързо данъчните декларации се подават онлайн с персонален идентификационен код или електронен подпис. ПИК се издава за минути, във всеки офис на НАП, без значение от постоянния адрес на лицата. С него клиентите на приходната администрация могат не само да подават по интернет в удобно за тях време данъчни и осигурителни декларации, но и да следят задълженията си.

2 коментара

  1. В други населени места градоначалниците първи си плащат данъците, интересно в Хасково дали е така ? Имаме ли добрият пример? Плащат или чакат давност…

    1. Какво общо имат градоначалниците с данъците върху доходите? Предполага се, че те имат доходи основно от заплати и те се плащат автоматично с изплащането на заплатата, какво точно трябва да декларират?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button