Регион

Ябълковци спряха камионите с пясък, бранят си селото

Протест в ЯбълковоНе можем да отидем до магазина, възрастните хора са се превърнали в заложници в собствените си къщи, а децата не могат да стигнат до училище – това са част от мотивите на хората от димитровградското село Ябълково да излязат днес на протест. Недоволството им е провокирано от тежките камиони на строителите на жп линията Пловдив – Свиленград, които не спазвали маршрутите си и масово се движели по улиците на селото като така ги разрушили.

Протестът в Ябълково започна в 10 часа. Първата задача на недоволните, начело с кмета на селото, бе да не позволят на натоварените с пясък и чакъл камиони да преминат. Помогнаха им и полицаите, които глобиха няколко шофьора затова, че минават през улички, където максималната разрешена маса е 10 тона.

Определението на хората в селото за ситуацията днес бе „Ябълковската Камбоджа“. Те са провокирани от калта, която трябва да газят, съсипаните улици и нарушеното им спокойствие.

Ябълковци се заканиха протестът да продължи и в следващите няколко дни. Те настояват строителните фирми да спрат да нарушават маршрутите си и да вложат средства във възстановяване на разбитите вече улици.

Вижте защо протестират ябълковци във видео репортажа

 Част от шофьорите бяха глобени  Причината за протеста
 Така изглеждат улиците след като по тях минават камионите  Камионите бяха спрени

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button