Регион

Над 300 тютюнопроизводители протестираха в Харманли

Протестът на тютюнопроизводителитеНад 300 тютюнопроизводители протестираха днес в Харманли. За разлика от началото на седмица, когато няколко хиляди блокираха главен път Е-80, сега митингът бе мирен. Липсваха и активисти на ДПС.

Категорично заявяваме, че в нашите искания няма политика, всичко е икономика, заяви заместник – председателят на асоциацията на тютюнопроизводителите Асен Кючуков. Земеделците настояват да има яснота кога ще се дават национални доплащания и как ще протече изкупната кампания тази година. Те искат обещаните им пари да се дадат до март, а не на траншове до края на годината.

Михаил Лисков обяснява, че не е забранил протестаТютюнопроидзводителите призоваха земеделския министър Мирослав Найденов да дойде и да им обясни какво се случва. Те цитираха данни, според които България е на първо място в Европа по брой заети в тютюнопроизводството хора. Ако тези хора излязат на борсата държавата трябва да даде 700 милиона лева за обезщетения.

Недоволството на протестиращите се насочи към кмета на Харманли Михаил Лисков, който дойде след като го обвиниха, че е забранил протеста. Лисков обясни, че нищо в работата на тютюнопроизводителите не зависи от него, а митингите са на уведомителен режим и той не е забранявал протеста.

Вижте атмосфера от протеста във видео репортажа

 300-те протестиращи бяха охранявани от почти толкова служители на реда  Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
виктор
виктор
29.01.2011 13:50 13:50

Що не протестираха като ги лъжеше Доган, а сега ми протестират? Що не реваха като турският боклук си пълнеше гушага за тяхна сметак, а? Що не идат пред сараите на тоя мушморок, ами като магистралки висят по пътищата и създават проблеми на нормалните българи??!!
ДПС-сарски боклуци…

Анонимен
Анонимен
31.01.2011 7:39 7:39

cigani krivoglavi

Back to top button