Любопитно

Приемат предложения за наградата „Пеньо Пенев“

Предложения за носители на Националната и Международната литературни награди „Пеньо Пенев“ приема община Димитровград.

Национална литературна награда „Пеньо Пенев“ се присъжда еднократно на български творци за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия. Тя се връчва веднъж на две години в рамките на Дните на поезията „Пеньо Пенев“, които се провеждат по повод рождения ден на поета – 7 май. Наградата може да се присъжда и посмъртно.

Международна литературна награда „Пеньо Пенев“ се присъжда на чуждестранни автори за високи творчески постижения и принос в развитието на световната поезия. Тя се връчва на всеки четири години, по начина и условията, валидни за националната награда и също може да се присъжда и посмъртно, допълват от общината.

Предложенията се приемат в община Димитровград не по-късно от 20 февруари. Не се приемат предложения, постъпили по имейл. Носителите на Националната и Международната литературни награди „Пеньо Пенев“ се определят от 7-членна комисия, която се назначава със заповед на кмета. Предложените от комисията лауреати се утвърждават с решение на Общински съвет – Димитровград. Наградите „Пеньо Пенев“ се връчват от кмета на официална церемония по време на Дните на поезията между 27 април и 7 май, като лауреатите получават диплом, пластичен знак и парична награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button