Външни публикации

Всеки сезон е добър за туризъм

Банско отдавна се е утвърдил като планински курорт с уникалната си природа, чистия въздух и зашеметяващите гледки. Градът е любимо място за всички, които обичат активната почивка. През зимата любителите на снежните спортове се отправят към пистите, а от ранна пролет до късна есен туристите могат да се възползват от предложението за преходи с водач, ако са настанени в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Зимни активности в планината

Гостите на Лъки Банско могат да избират между различни активности и начини за релакс през всички сезони. Хотелът работи целогодишно, а настаняването в студия и апартаменти е луксозно.

Любителите на зимните спортове могат да карат ски или сноуборд по снежните писти. Не е необходимо да имате предварителна спортна подготовка, защото има писти за начинаещи и напреднали. По тях обикновено може да се кара до април при отлични условия.ТуризъмНачинаещите могат да се запишат на ски и сноуборд училище. По желание могат да се вземат  индивидуални или групови уроци. Хотелът има сключен договор за съвместна дейност с най-добрия ски център в Банско.

Голямо удобство е, че Лъки Банско осигурява ежедневни шатъли до и от ски центъра за наемане на ски и сноуборд оборудване. Услугата е безплатна за гостите на хотела. В центъра могат да се наемат ски, сноуборд, обувки, щеки и каски за възрастни и деца.

Лъки Банско предлага пакети Зимна ски ваканция с бонус веучери, които са предпочитани от много гости. Осигурен е транспорт до ски пистите през 30 минути и ползване на СПА центъра в хотела.

Голям интерес предизвиква и Детската школа по ски, организирана от Лъки Банско.  Програмата предвижда ски уроци по 4 часа всеки ден, но спортните занимания не са единствените забавления в школата. Предвидени са тематични вечери, тиймбилдинг игри, арт занимания, борд игри, а голямото предимство е, че ежедневното общуване е на английски език. Настаняването на децата е при пълен пансион.

А ако сте в Банско през зимата и не сте любители на ски спортовете,  курортният град предоставя чудесни възможности за разходки на чист въздух сред природата, след които можете да се потопите в топлия био басейн и да се възползвате от перфектните условия за релакс в модерния СПА център на Лъки Банско.

Безплатни преходи с водач през топлите сезони

 

Банско е перфектната начална точка за някои от най-интересните маршрути, по които се стига до местности с неописуема красота.

Гостите на Лъки Банско имат възможността да се включат в ежедневни безплатни планински преходи. Те се провеждат от началото на април до края на октомври под ръководството на квалифицирани планински водачи.

Няма нужда да сте активни спортисти, за да се включите в планинските преходи, защото те са разделени на лесни и трудни. Всички маршрути са много интересни и ще ви заведат до красиви местности, хижи, природни и исторически забележителности.

ТуризъмСред най-кратките преходи е този до Параклис Св. Никола и крепост Безименен град, който продължава за 2 ч. 30 мин, а най-дълъг е преходът до връх Тодорка, който се преминава за около 6 часа и половина.

Сред лесните са преходите до Велоалеята над град Банско, манастира „Рождество пресв. Богородица – Палигоден“, който е разположен в ниската част на северните склонове на Пирин, местностите Кулиното и Главите, село Осеново, хижите Ветерани и Мочарата, Конна база Периволас, Стан Кале и др.

За по-трудни се смятат преходите до хижите Демяница, Яворов и Безбог, Пътеката на дивата коза, Гергева скала, местностите Вищерица, Казаните и Джинджирица, Велопътека Прекрасен ден, Конна база Периволас – Кулата на местност Голак.

Лесните пътеки са достъпни за хора без специална подготовка, защото се отличават с по-малко стръмни участъци. С тях могат да се справят дори деца и по-възрастни хора. Трудните пътеки показват в пълния й блясък красотата на България и Пирин от по-високо. Те все пак изискват малко по-голяма физическа подготовка.

Лесните преходи се осъществяват за 2 до 4 часа, а по-трудните отнемат между 3 и 6 часа. За участниците в групите е осигурен безплатен транспорт до началната точка на маршрута, а по желание на туристите може да се осигури транспорт и за връщането.

 

Снимки: luckybansko.bg, pexels.com

Back to top button