Хасково

Галя от Харманли на косъм от златото на 60 м

Галина НиколоваХарманлийката Галина Николова остана само на пет хилядни от златния медал на 60 м на държавното първенство за девойки младша възраст. 17-годишната състезателка на клуб „Хеброс“ спря хронометрите на 7,639 сек срещу 7,634 сек на победителката Карин Околие от „Хаммер“ Трявна.

Двете спринтьорки са сред най-обещаващите млади лекоатлетки у нас.

В надпреварата на 200 метра в столичната зала „Фестивална“ Галина отново остана втора след най-голямата си съперничка. Въпреки че харманлийката записа лично постижение от 24,99 сек., то се оказа недостатъчно за републиканската титла. Тя за пореден път стана притежание на рекордьорката при момичетата Карин Околие, която подобри националния рекорд за девойки с постижение от 24,39 сек. Трета се класира Янита Атанасова от „Олимп 97“ Силистра с 26,13 сек.

„Имайки предвид, че не сме се готвили за 200 м този сезон, съм много доволен от резултата. Целта беше именно бягане под 25 сек”, коментира пред Sportal.bg треньорът на Галя Димитър Карамфилов. Неговата възпитаничка обаче не остана доволна от представянето си, но си пожела пред сайта да е здрава и да бяга още по-бързо на следващите състезания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button