Спорт

Официално: Григор №85 в света и №1 у нас

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров вече е 85-ти в света. Това сочи днес новото издание на световната мъжка ранглиста, публикувано малко след края на Australian Open. Благодарение на поредния си скок в класацията на АТР 19-годишният ни талант става най-предно класирания български тенисист в историята като изпреварва достигналия 96-то място през 2000-та година Орлин Станойчев.

В Мелбърн хасковлията дублира друго историческо постижение на родния тенис като се класира за втория кръг на турнир от Големия шлем след успешно преминаване на квалификациите.

Скок с 12 места в женската ранглиста регистрира най-добрата хасковска тенисистка Диа Евтимова. От днес тя заема 246-то място в света, което й отрежда статута на трета ракета на България след Цветана Пиронкова/ №33/ и Елица Костова /№ 209/. В момента Диа е в Израел, където заедно с националния ни отбор се готви за мачовете за „Фед къп“ от 2 до 5 февруари.

Следващата изява на Григор след Откритото първенство на Австралия ще бъде турнирът в Ротердам с награден фонд 1 милион 445 000 долара, който започва идния понеделник. Първата ни ракета има добри спомени от холандския град, където преди две години победи чеха Томаш Бердих и взе сет на световния № 1 Рафаел Надал.Тогава Димитров игра с „уайлд кард“, а сега ще стартира в Ротердам от квалификациите.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button