Хасково

Още 80 паралелки в Хасковска област минават онлайн заради коронавируса

Още 80 паралелки в училищата в Хасковска област минават на онлайн обучение заради коронавируса, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

7-те паралелки от 1 до 7 клас в училището в хасковското село Конуш ще учат в електронна среда до 25 януари. Причината е много карантинирани и отсъстващи ученици и учители.

По същите причини 23 паралелки от 5 до 12 клас в димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ ще са онлайн от 24 до 26 януари. За същия период от разстояние ще учат и всички от 1 до 12 клас в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград.

Нови паралелки под карантина има в хасковските ОУ „Христо Смирненски“, ФСГ „Атанас Буров“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, училище „Васил Левски“ в Димитровград и училище „Христо Ботев“ в Любимец.

Днес стана ясно, че между двата учебни срока няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари. Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмица учениците няма да влизат в училищата общо 9 календарни дни. Те ще се върнат в клас на 7 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button