Хасково

Училищна асоциация тачи паметта на хасковската педагожка Росица Иванова

Национална асоциация на училищата по мода носи името на първия си председател Росица Иванова. Тя беше дългогодишен директор на хасковската Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“, ръководила успешно учебното заведение в продължение на 20 години. Иванова почина през месец март 2021 г.

Росица Иванова
Росица Иванова

Работна среща в Сливен обсъжда актуалните предизвикателства и тенденции в професионалното образование, което да отговаря на съвременните изисквания на бизнеса и да осигурява ефективна реализация на завършилите ученици на пазара на труда. Тридневният форум е организиран от основаната през 2016 г. асоциация. Домакин на форума е Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в Сливен.

В Националната асоциация членуват 30 професионални гимназии по текстил, облекло, моден дизайн, техника, технологии, екология, химична промишленост и лека промишленост, производство на кожени изделия и др. Обучението на учениците е свързано с всички аспекти на модното облекло – от дизайна и производството на тъканите и облеклата до визията, допълнена от аксесоари, грим и прическа.

Съвместно с просветното министерство асоциацията организира национално състезание „Млади таланти в модата“, което през 2019 г. се проведе в Хасково, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button