Регион

Земеделци събират подписка срещу политическо уволнение

ImageПодписка в защита на уволнения преди около 2 седмици служител в земеделската служба в Минерални бани Станислав Педев стартираха стопани от общината, алармира областният секретар на БЗНС Данчо Райков. Според земеделците уволнението е политическо.

Притеснението на хората е, че до март трябва да се пререгистрират и да очертаят площите си. Ако не го направят на време ще изгубят полагащите им се субсидии. „Те разчитат на Педев, тъй като той дълги години е бил агроном в Минерални бани и познава добре местностите и имотите на всеки един от тях“, допълни Райков. По думите му всички кметове на кметства в Минерални бани са дали своята подкрепа в полза на Педев и помагат при попълването на подписката, която ще продължи до края на седмицата.

„Това, че някоя партия е решила, че трябва да освободи някой от длъжност и да сложи свой човек на това място е некоректно, тъй като не работи в полза на хората„, допълни областният секретар на БЗНС. Подписката ще бъде връчена на областният управител на Хасково и директора на Областна служба „Земеделие“.

Производителите от Минерални бани са готови и да стачкуват, за да защитят интересите си, обявиха от БЗНС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button