Хасково

Двама младежи напускат „Защитеното жилище“

Ангел и Нина на абитуриентския им бал миналата година

Ангел и Нина на абитуриентския им бал миналата година

Нина и Ангел напускат днес „Защитеното жилище за младежи“ в Хасково и се изправят очи в очи с реалния живот. „Причината е, че и двамата са завършили и вече имат постоянна работа„, съобщи за Haskovo.info мениджърът на социалния обект Гергана Атанасова.

Защитеното жилище бе разкрито по проект миналата година като в него са настанени бивши възпитаници на дом „Асен Златаров“. 

От октомври Нина работи като помощник-възпитател в Дневния център за деца с увреждания „Марина„. Тази година момичето ще кандидатства в Националната спортна академия. Ангел пък вече половин година работи във фирма за дограма.

„Двамата имат собствен доход, имат вече и квартири. Днес ще им направим тържествено изпращане„, допълни Атанасова.

Божана

Божана

По думите й един от най-големите проблеми, пред които се изправят бившите възпитаници на детските домове е невъзможността да си намерят работа. Причината е, че никой работодател не желае да наема служители без образование, отсъствията от училище през годините си казват думата и младежите не могат да си вземат матурите.

Въпреки всичко те се борят и са решени да се справят с живота. Божана и Неврие тази година ще са абитуриентки и вече са завършили курсове за козметик и фризьор. „Само диплома обаче не е достатъчна. Сега се опитваме да осигурим стаж на двете момичета. Иска ни се да уредим поне 1-2 пъти седмично да стажуват, за да натрупат практически опит“, каза още Гергана Атанасова.

След напускането на Нина и Ангел младежите в защитеното жилище остават 6. Нови желаещи ще се приемат най-рано през март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:І
01.02.2011 23:12 23:12

Миличките, остават на улицата !

Back to top button