Хасково

За часове 340 от областта се преброиха електронно

Наско Нанев показва служебните карти на преброителите

Наско Нанев показва служебните карти на преброителите

Към 9:45 часа тази сутрин 340 души от областта са се преброили успешно по електронен път, съобщи началникът на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев. 162-ма от тях са мъже, а 168 – жени от градовете в Хасковска област. Регистрирани са 124 жилища и 130 домакинства.

17-то преброяване на населението и жилищния фонд ще продължи до 28 февруари и ще протече на два етапа – чрез интернет от 0:00 часа днес до 24:00 часа на 9 февруари и чрез посещение на преброители по домовете от 8:00 часа на 10 февруари до 20:00 часа на 28 февруари.

В областта вече са назначени 1302 преброители и 256 контрольори. Въпреки че някои семейства са се преброили онлайн, те ще бъдат посетени и на адрес от преброителите. На тях трябва да бъде предоставен 10-цифрения код, който системата „Преброяване 2011“ връща след края на регистрирането по интернет. Преброителите ще проверят дали всички лица, които живеят в дома, са отразени в онлайн картата и ще зададат на домакините 9 въпроса, свързани с обитаваната сграда. 

В картата на преброяването има 7 въпроса, на които можете и да не отговорите ако не искате. Те са свързани с етническата група, вероизповеданието, майчиния език, религиозността, трудностите, които изпитват в ежедневието си лицата с увреждания, както и групата инвалидност на освидетелстваните от ТЕЛК лица. „Ако хората откажат да отговорят няма да бъдат глобявани, но тогава техните съседи ще бъдат разпитани по същите въпроси, тъй като тази информация е необходима за преброяването“, уточни Наско Нанев. Той допълни, че всички постройки в митничарското селище Ставри Димитрово ще бъдат преброени. Там адресите ще посетят кметският наместник в село Дъбовец и главният инженер на община Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИВАН
ИВАН
02.02.2011 11:41 11:41

А ДНЕСКА РАНО СУТРИНТА МНИМИ ПРЕБРОИТЕЛИ СА ОГРАБИЛИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА НА БУЛ.РАКОВСКИ

Back to top button