Регион

Цветан Цветанов: България е готова за Шенген

Снимки Георги ДаскаловНямаме никакви притеснения за техническата готовност на страната ни за влизане в Шенгенското пространство. Това заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов, който заедно с трима депутати от Бундестага инспектира граничен пункт Капитан Андреево.

Ханс-Петер Ул, Гюнтер Бауман и Манфред Беренс се запознаха с изпълнението на препоръките, които бяха направени към България за покриване на шенгенските критерии. Министър Цветанов благодари на тримата депутати от управляващата коалиция в Германия, че са приели да посетят българо-турската граница в този важен момент за страната ни, когато през март България ще покрие техническите критерий за Шенген и ще трябва да се вземе политическото решение за това приемане. 

Посещението на Капитан Андреево„Ние се убедихме как действа граничният контрол и разбрахме, че е правилно решението да дойдем и да видим това на място. Да видим отличното оборудване на българските гранични полицаи и още по – важно – вътрешното им убеждение да работят за това. Вие сте осигурили един сигурен граничен контрол за цяла Европа. Ще докладваме както в Германския парламент, така и пред Европейската комисия и Европейския парламент.“, каза Ханс-Петер Ул. 

Преди да дойда, смятах, че членството на България в Шенген трябва да бъде отложено, но видяното днес надхвърли многократно моите очаквания. България е на много добър път, изключително много неща са се случили на границата, много финансови средства са предоставени, а техниката е на високо ниво. Германският полицай само може да си мечтае за такава техника, ние имаме изключително добри впечатления, които ще предадем.  Ние като депутати от управляващата коалиция на Германия сме „за“, бе категоричен германския депутат Гюнтер Бауман.

Вижте видео репортаж от визитата на немските депутати

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button