Любопитно

Първият български вентролог гостува в Хасково с „Хомеопатия за душата“

Димитър Иванов – Капитана е първият български вентролог в страната и на 8 февруари ще се представи в хасковския театър „Иван Димов“ със стендъп комедията „Хомеопатия за душата“.

В нея Капитана се изявява като актьор, кукловод и вентролог. Освен популярния герой Бай Тъньо, в това шоу за пръв път се появява нов образ – тийнейджърът AJ TikTok-a, като в ролята е Анатолий Ставрев.

Димитър Иванов е роден в Димитровград в семейство на лекари. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Иван Богоров“. Дипломира се в НАТФИЗ – специалност Актьорско Майсторство за куклен театър. През 2019 г. се явява на кастинга за актьори в „Шоуто на Слави“, където става популярен с хумористичния си скеч с Бай Тъньо. След това Капитана получава шанс да се обучава в чужбина от американски и словашки вентролози, които му помагат в усвояването на техниката на говорене без да мърда устните си. Така той става първият български вентролог.

През миналата година участва в първите национални награди за стендъп комедия в България „Златен микрофон“, на които печели Наградата на публиката и остава на почетната стълбичка в другите 2 категории Награда на гилдията и Награда на журито.

Февруарската програма на театъра продължава на 14-ти – Деня на влюбените. Както Haskovo.info писа, тогава гостува старозагорският театър „Гео Милев“ с „Пижама за шестима“. На 27 февруари е комедията „Веселата карета“ от Елин Рахнев.

Ще се играят и две представления за деца – на 6 февруари е „Аладин“, а на 27 февруари е авторският спектакъл на Силвия Предова „Кълбенцата на Баба Марта“.

„Пижама за шестима“ за Деня на влюбените в хасковския театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button