Регион

Започна данъчната кампания и в община Димитровград

Плащането на данъците и таксите в Димитровград започва от днес, съобщават от общината.

Първата вноска за данък сгради, такса смет и данък МПС е до 30 юни, а втората до 31 октомври. На предплатилите за цялата година до 3 май 2022 г. данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства се прави отстъпка 5%.

Патентният данък се заплаща на четири равни вноски: за първото тримесечие – до 31 януари, за второто тримесечие – до 3 май, за третото тримесечие – до 1 август и за четвърто тримесечие – до 31 октомври.

Данъкът върху таксиметровия превоз на пътници се внася еднократно преди получаване на разрешителното. Туристическият данък е до 15 число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.

Данъците могат да се платят на касите на отдел „Приходи“, на касите на Изипей в страната, по пощите, по банков път, чрез виртуален ПОС терминал, през системата за електронни плащания.

Haskovo.info припомня, че данъчната кампания в Хасково започна на 24 януари.

Без промяна на данъците и таксите в Хасково, плащат се от 24 януари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button