Регион

Започва подмяната на старите печки с климатици на първите 100 в Димитровград

Подмяната на старите отоплителни уреди на твърдо гориво с климатици започва от 7 февруари в Димитровград, съобщават от общината.

От утре представител на фирмата, която координира процеса ще се свързва по телефона с първите 100 човека по поредността на сключване на договорите. Гражданите, които желаят монтажа да се случи още сега, в отоплителния сезон, ще трябва да заявят съгласието си с подписване на декларация. След заявеното желание от тяхна страна, от фирмата-изпълнител ще уговорят с тях удобен ден и час за осъществяването на монтажа. До седмица след монтирането на новите климатици хората ще трябва да предадат старите си печки на твърдо гориво на друга фирма, която е оторизирана да извършва тази дейност.

2 815 климатика трябва да бъдат монтирани до 31 декември 2023 г., когато изтича и срока за изпълнение на проекта за подобряване качеството на въздуха в града. Вчера изтече срока и по другата процедура за подаване на оферти за избор на доставчици на отоплителни устройства на газ, пелети и радиатори.

Проектът е най-големият, реализиран в момента от община Димитровград и е на стойност 7.5 млн. лв., като по-голямата част е европейско финансиране. Седем общини в страната са одобрени да реализират проектите за подобряване качеството на атмосферния въздух, сред които е Димитровград. Последни детайли бяха обсъдени на среща с кмета Иво Димов.

Среща

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button