Хасково

Напролет рушват 25 незаконни строежа на яз.“Ивайловград“

Ставри ДимитровоПет незаконни строежа на язовир “ Ивайловград“ вече са премахнати от самите собственици, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната дирекция за национален строителен контрол. От проверените близо 200 постройки без нарушения са се оказали едва 21.  Образувани са административни производства и са издадени заповеди за премахване на 169 незаконни строежа. За 87 сгради е наложена забрана за ползване, която вече е приведена в изпълнение.

До момента 45 от заповедите за събаряне на постройки край язовир „Ивайловград“ са обжалвани чрез РДНСК-Южен централен район. Жалбите са подадени директно в Административен съд – Хасково, който ще се произнесе по отделните казуси. 25 са заповедите, които до момента не са обжалвани и са влезли в сила. Те ще бъдат изпълнени до края на април – увериха от местната дирекция за строителен контрол.

Оттам са започнали да налагат предвидените по закон глоби и имуществени санкции на виновните длъжностни лица и нарушители. До момента са съставени 60 акта за административни нарушения и са издадени 44 наказателни постановления за налагане на имуществени санкции и глоби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смехурко
смехурко
03.02.2011 15:02 15:02

това си беше една изцепка с тия вили от този храст заек няма да изкочи

баба хаджи снежка гарабид
баба хаджи снежка гарабид
04.02.2011 10:16 10:16

кака сжежка от хасково която е на преклоната възраст от 63 години официално е дала съгласие да я водят вече като баба снежка но държи да се пише хаджи

Back to top button