Хасково

Хепатитът намалява, новите болни – близки на оздравелите

Д-р Снежана Иванова

Д-р Снежана Иванова

По 5-6 средно на ден са новите болни с хепатит А, които се приемат в болницата, като характерното е, че те са близки на вече преболедували или са от едно семейство, съобщи на пресконференция директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Снежана Иванова.

От началото на месеца до вчера болните са общо 301. Най-много болни ученици има в Природо- математематическата гимназия, Гимназията по механо и електротехника и в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Единични са случаите и в детските градини. За миналата годинина в областта има и 16 случая на много по-тежкия и причиняващ усложнения хепатит Б.

10 носогърлени проби на болни от грип са изпратени за изследване в Националната референтна лаборатория в София, но резултатите вероятно ще се забавят, съобщи още д-р Иванова и припомни, че последните данни са за 244 болни на 10 000. Данните за нивото на заболеваемост и дали се налага въведената от днес епидемия и ваканция да бъдат продължени ще бъдат обсъдени отново в понеделник.

140 случая на варицела се регистрирани през януари. „Това не е много за този сезон, но прави впечатление, че все по-често боледуват по-големи хора, а при тях има много повече усложнения в сравнение с децата“, коментира д-р Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смехурко
смехурко
04.02.2011 7:48 7:48

смешни истории –шашардисвай гечандисвай –оператори не изтривайте писаното –свобода н словото

Back to top button