Хасково

Здравни инспектори следят за тютюнопушене с полиция

снимка Георги Даскалов

д-р Иван Александров

Регионалната здравна инспекция проверява дали заведенията спазват изискванията за тютюнопушене с помощта на полицията, съобщи директорът на досегашната дирекция „Опазване на общественото здраве“ д-р Иван Александров.

Само за ден 3 от проверените в централната част на Хасково заведения с площ до 50 кв. м. са се оказали без указателни табели на вратата дали са за пушачи, или за непушачи и управителите им са санкционирани.

След като бъдат проверени заведенията и ресторантите в центъра, ще се премине към кварталите, а след това и към Димитровград и другите селища в областта, поясни д-р Александров. По думите му от глоби няма да бъдат пощадени и гражданите, които не спазват разпоредбата, като санкцията за тях е между 50 и 100 лв. Важно е да се знае, че в заведения, където се пуши, не могат да влизат лица под 18 години.

От проверените около 300 обекта през януари само два големи ресторанта – единният в Хасково, а другият в Димитровград, са отговаряли на всички изисквания и са имали заградено от всички останали посетители място за пушачите.

„Почти 3/4 от собствениците въобще не бяха запознати с наредбата„, допълни д-р Александров. Затова само за месец са връчени 300 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
h
h
03.02.2011 20:10 20:10

ТЕ В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИЙ ПУШАТ НЕПРЕКЪСНАТО АМА НИКОЙ НЕ ГИ САНКЦИОНИРА- ОСОБЕНО В ПАРЛАМЕНТА И ГИ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА АМА КВО ОТ ТОВА (БЪЛГАРИЯ Е ТОВА)

Back to top button