Хасково

Сестра иска 30000 кръвнина от брат си за убийството на майка им

Иван Илиев

Иван Илиев

Не се признавам за виновен. Не съм убил майка си„, заяви в съдебната зала 51-годишният Иван Илиев. Той е обвинен в убийството на 70-годишната жена, чийто труп бе открит в дома й на ул. „Георги Кирков“ през декември 2009 година. 

След извършена аутопсия съдебният лекар установил, че 70-годишната Дорка Тенчева е починала вследствие на нанесени множество травми в областта на лицевата част, главата и торса, а смъртта е настъпила около 20 дни преди откриване на трупа.

Дорка е живеела със сина си, който според обвинителния акт е изчезнал часове след трагичния инцидент. Иван Илиев бе обявен за общодържавно издирване и четири месеца по-късно бе открит в София.

Петчленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Боряна Бончева днес даде ход на делото, по което сестрата на подсъдимия се явява като частен обвинител. За „нанесени болки и страдания от загубата на майка си“ Виолета Стоилова поиска кръвнина от 30 000 лева.

Делото бе отложено за 10 март, тъй като единият от свидетелите – вуйчото на Иван Илиев е глух и трябва да бъде осигурен преводач. На следващото заседание обвиняемият ще бъде разпитан пред експерти, за да бъде проверена психичнатат му пригодност.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.02.2011 9:16 9:16

ОСЪДЕТЕ ГО НА СМЪРТ ИЗРОДА НЕЩАСТЕН.1 ГОДИНА ПРЕДИ УБИЙСТВОТО ГОНЕШЕ И ЗАПЛАШВАШЕ ДЕЦАТА.

Back to top button