Хасково

7 сигнала за полицейско насилие в Хасковска област през 2021 година

7 сигнала за полицейско насилие са подадени през 2021 г., сочи отчетът на Регионалната комисия по правата на човека и полицейската етика в областната дирекция на МВР – Хасково.

През годината са задържани 897 души. За сравнение през 2020 г. задържаните са 888 и има подадени 3 сигнала за полицейско насилие.

През 2021 г. комисията е провела четири заседания, на които са разгледани всички сигнали и жалби за полицейско насилие. При 6 от сигналите не е установена неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от полицаите. По седмия сигнал все още се извършва проверка.

Разпоредено е на началниците на сектори и групи в полицията да проведат инструкция за реда на задържане, настаняване в арестите, охрана на задържаните и действия при криза, състояние на арестите. Проведено е обучение по прилагане на инструкцията и са извършени проверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button