Хасково

Потвърдено: Такса смет наполовина

Сесия, архивОбщински съвет Хасково потвърди решението си от предишното заседание, с което такса смет бе намалена наполовина. Това стана, след като кметът Георги Иванов внесе възражение на днешната сесия.

Мотивът му срещу навалянето на такса смет бе несъответствие между новия размер на налога и приложената към решението план-сметка за приходите и разходите от такса битови отпадъци. Според изчисленията на администрацията приходите по новоприетата такса смет ще бъдат около 3,2 млн. лв., а посоченият размер в план-сметката е 6, 1 млн. лв. 

С 24 гласа „за“ общинските съветници потвърдиха решението си. Така такса смет за 2011 г. за граждани ще е 1,5 промила вместо досегашните 3, а за фирми- 5 промила вместо 12. Най-вероятно решението ще бъде обжалвано в съда.

Малко преди гласуването днес кметът Георги Иванов заяви, че съветниците, които гласуват за неговите предложения, били притискани с проверки от държавните институции. Като примери той посочи Румен Балкански и Здравко Узунов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЩИРЛИЦ
ЩИРЛИЦ
05.02.2011 15:49 15:49

БРАВО ТОВАРИЩИ,БРАВО БОЛШЕВИКОМ!!!ДА ВЗДРАВСТУЕТ ТАВАРИШИ ИЗ ГЕРБА,БСП И ДПС И ТАК ДАЛШЕ.ЗА ЕТОМ НЕ НУЖНИ ТИКВИ,А КРАТУНОМ.МОЖНА И ПО ХАСКОВСКОМУ СКАЖИТЬ ЛЯЛЬКИ.

Back to top button