Хасково

Проверките по язовирите ще са сред първите задачи за новия заместник-областен управител

Проверките и класификацията на язовирите в Хасковска област по степен на опасност ще е сред първите задачи на новоназначения в края на миналата седмица заместник-областен управител Христо Марков, съобщи при неговото представяне областният управител Катя Панева.

Както Haskovo.info писа, областта е сред изоставащите в страната при класификацията, като тук са и най-многото язовири. Приключват проверките в община Хасково, като вече са проведени разговори с кметовете за продължаването им в общините Димитровград, Харманли и Свиленград. Марков ще трябва да помогне и за ускоряване на процеса по прехвърлянето на язовирите от общините на Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири“. Панева коментира, че досега са прехвърлени само 13 язовира, а в момента 3 са нито общински, нито държавни.

Катя Панева благодари на досегашните заместник-областни управители Виолета Желева и Мартин Узунов, които са я въвели в работата. Тя посочи, че има нужда от заместник заради многото работа в региона. Предстои да бъде обявен конкурс за секретар на областна администрация. Панева ще има среща в сряда с министъра на културата Атанас Атанасов за състоянието на „Извора на Белоногата“ в Харманли.

Областна администрация
Христо Марков

Христо Марков е роден в Пловдив през 1964 г. в лекарско семейство. Завършил е Немската гимназия в Хасково, след което Финанси в София. Работил е като управител на 3 от водещите банки. Работил е и в Германия. Има двама сина. Марков каза, че има много познати, които работят в чужбина и една от целите му е да направи каквото е по-силите му, българите да започнат да се прибират в родината.

Новият зам.-областен управител е от квотата на „Продължаваме Промяната“ и на представянето му беше депутатът от партията Лозко Лозев. Той заяви, че Марков не е партийно обвързан и целта на ПП е да се назначават хора с ценз и желание за работа. Лозев допълни, че друга цел на „Продължаваме Промяната“ е да се върне доверието на хората в конкурсните надпревари, визирайки предстоящата за секретар на областната администрация.

Хасково сред изоставащите области в проверките на опасните язовири

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.01.2022 13:22 13:22

Тюфлеци и половина. Тоя ще се обеси с тая вратовръзка.

Колев
Колев
31.01.2022 17:38 17:38

Имам чувството, че дразнят хората с подобен род назначения.

Роза
Роза
31.01.2022 18:38 18:38

Ами до сега бяха по-големи тюфлеци, че и тъпи като ти бать Бойко – тулупа

Тццц
Тццц
31.01.2022 21:56 21:56

Леле пак ще обикалят язовирите, колко пъти бе, нещо полезно не може ли да свършите

Back to top button