Хасково

Общински съвет: Офисът остава на ГЕРБ. Кметът: Няма да подпиша!

Малкият Бизнесцентър, където е офисът на ГЕРБОбщински съвет Хасково гласува отмяна на отказа на кмета да поднови договора на партия ГЕРБ за наем на офиси в малкия Бизнесцентър и така го задължи да поднови контракта. От своя страна градоначалникът заяви, че няма да издаде такава заповед.

След като стана ясно, че от Нова година договорът няма да бъде удължен, ГЕРБ оспориха отказа в административния съд. Той се произнесе в тяхна полза.

По предложение на временната комисия за диалог с пловдивската митрополия общинските съветници трябваше да променят собствеността на църквата в село Узунджово и параклиса под монумента Св. Богородица от публична в частна общинска. Това трябваше да е първата стъпка към предоставянето им на църквата.

Георги Иванов показа снимки на митрополититеКметът Георги Иванов показа снимки от освещаването на обектите в присъствието на предишния и сегашния митрополити и обобщи, че общинската собственост не пречи в тях да се извършват служби. Битката започна за 3 килограма свещи, заяви градоначалникът. Архиерейският наместник Отец Антоний поискал в храмовете да се продават свещи на църквата. Условието на общината обаче било в такъв случай имотите да се поддържат от митрополията.

В крайна сметка местният парламент отхвърли предложението и остави двата религиозни обекта в списъка с публичната общинска собственост.

Съветниците отхвърлиха и други две предложения. С приемането им трябваше да се даде зелена светлина за построяването на винарна в село Въгларово и на автоморга край Клокотница. Според Георги Иванов съветниците са „изтъргували“ това решение заради интереси на ДПС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
na-kmeta-4oveka
na-kmeta-4oveka
04.02.2011 18:25 18:25

а сега какви свещи се продават в тези храмове и от къде идват-да не си ги лее кмета в къщата до язовира ?!

Срам и позор
Срам и позор
04.02.2011 20:35 20:35

А бе кмете , не си ли чувал че на църквата се дава , а не се граби от нея .Колко ще спечелиш от тия три кила свещи .А защо заграби църковната нива срещу Бадема .Който посяга на Божия храм жестока участ го очаква !

ЩАБ НА SS ХАСКОВО
ЩАБ НА SS ХАСКОВО
05.02.2011 15:55 15:55

ВМЕСТО ДА СЕ НАПЪВАТЕ И НАЙ МНОГО ДА СИ СПУКАТЕ ХЕМОРОИДИТЕ,Я ПО-ДОБРЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ И ПОСТРОЙТЕ ЕДНА ЦЪРКВА С ВАШИ СРЕДСТВА И Я ПОДАРЕТЕ НА НИКОЛАЙ ЕФЕНДИ ДЕТО ПОЛУЧАВА ПОДАРЪЦИ ОТ ДОГАН И СЕ ОЗАПТЕТЕ,КАТО НЕ СТЕ ВЪТРЕ В НЕЩАТА.

Back to top button