Любопитно

Записват за 50-ия национален конкурс „Южна пролет“ в Хасково

50-ият Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ ще се проведе от 27 до 29 април в Хасково, съобщават от общината.

За участие в конкурса се приемат първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в жанровете: поезия, проза, литературна критика и литературна история, детска литература, филмов сценария и драматургия. Дебютантите ще бъдат оценявани от професионално жури.

Произведенията трябва да са издадени в периода 1 януари 2021 г. – 31 март 2022 г. включително. Крайният срок за изпращането им в община Хасково е 4 април.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1 000 лв. Присъжда се и награда на името на първия български модерен книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2 000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Предвиден е и базар на книгата.

Общината поема разходите за нощувки на участниците, ако противоепидемичните мерки позволяват присъствено провеждане на конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button