Хасково

НАП – Хасково събра близо 1 млн. лв. от продажбата на имущество на длъжници

Близо 1 милион лева приходи събраха публичните изпълнители след 58 успешни търга през 2021 година, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

По-голямата част от средствата – над 700 000 лв. са осигурени от продажби на недвижими имоти. Продадени са също превозни средства леки автомобили, камиони и ремаркета, движими вещи и съоръжения за производството.

Продажба на актив се налага, когато фирма или физическо лице има публични задължения, подлежащи на принудително изпълнение и наложени в резултат на това обезпечителни мерки върху имот, техника, превозно средство. С приходите от продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица.

От НАП апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button