Регион

Линейка не успя да стигне до село заради снега, спасиха детето

За проблем със стигането на линейка до дете в ивайловградското село Конници съобщават от Областната администрация в Хасково. От официалното съобщение става ясно, че спешната кола не е успяла да достигне до адреса, тъй като била с летни гуми в снега.

От спешния център коментираха пред Haskovo.info, че основната линейка, която е нова 4 по 4 е била на сервиз, а на място е била изпратена стара линейка. Селото обаче било гранично и почти нямало път. Иначе от октомври миналата година всички линейки в областта са със поставени зимни гуми.

Подаденият сигнал е бил за алергична реакция след прием на витамини. След като линейката не успяла да влезе в селото, родителите на детето са го докарали с личен транспорт до мястото, а след прегледа то е транспортирано от тях до лекар в Крумовград.

На място са били изпратени пожарна и снегорин. Снежната покривка по високите части на Ивайловградско е около 35 см.

Haskovo.info припомня, че заради обилния снеговалеж без ток сутринта останаха част от Ивайловград и селата Плевун, Пъстроок, Покрован, Железино и Розино. Електричеството е прекъснато още в ивайловградското Конници и в село Вълче поле, община Любимец, като EVN работи по отстраняване на авариите, допълват от областната администрация.

Старата част на Ивайловград и села са без ток заради обилния снеговалеж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button