Хасково

Такса смет влезе в съда, намалението се отлага

ЧистенеКметът Георги Иванов е обжалвал в съда намалението на такса смет, което общинските съветници потвърдиха на своето заседание в петък и така е спрял изпълнението на решението. Това означава, че хасковлии ще плащат същите суми като миналата година, коментира днес градоначалникът.

Решението за намаляване на промилите от 3 на 1,5 за граждани и от 12 на 5 за фирми бе взето миналия петък след предложение на групата на Златко Марчев „Всички за Хасково“. Кметът внесе възражение на извънредната сесия преди три дни, но местният парламент отново потвърди своето решение.

По закон ако до 31 януари няма решение за нови стойности на налога, остават старите, заяви Георги Иванов. Според него обжалването в съда спира изпълнението на решението и общината ще събира по-високата такса.

Ако съдът потвърди намалението на последна инстанция, ще се връщат надвзетите суми, допълни градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.02.2011 13:13 13:13

Как гражданите могат да си искат от Общината задължението да им поставят кофи за смет и да ги извозват редовно след като си плащат редовно такса смет?

Анонимен
Анонимен
07.02.2011 13:14 13:14

Може ли гражданин да не плаща такса смет след като Общината няма организирано сметосъбиране?

Анонимен
Анонимен
07.02.2011 15:34 15:34

Кмета да направи КАНАЛИЗАЦИЯ В БОЛЯРОВО !!!

Back to top button