Спорт

Вандали рушат на стадион „Младост“, глобиха фирмата за забавяне на пистата

Вандали вече са започнали да рушат на територията на хасковския стадион „Младост“, който е в ремонт.

Неизвестни са съборили няколко бордюра на изграждащия се пясъчник за дълъг скок. Кметът Станислав Дечев каза, че подобни вандалски актове има и на други места в града, като счупени скамейки в Болярово. Предстои да бъде санкционирана охранителната фирма на стадиона. Дечев отчете, че щетата в случая е малка, но изказа възмущението си от самия акт на един обновяващ се стадион. Той отправи призив към гражданите да не постъпват така и да пазят.

Стадионът не е завършен, като е наложена санкция на фирмата, която не е завършил последния етап на пистата и не е монтирала меката настилка. Удължен е срокът, като сега се изчаква подходящо време за работа. Изискванията са да има поне 15 дни без валежи, а температурните разлика да не са по-големи от 10 градуса. Избрана е една от най-добрите настилки. Ако през месец март времето позволява ще започне полагането й.

На стадиона ще бъде монтирано по-съвременно осветление. Предвидени са средства за разширяване на фитнеса на открито. Ако останат средства в бюджета ще бъде асфалтирана входната зона на стадиона и изградена по-модерна съблекалня.

Вандали рушат на стадион "Младост", глобиха фирмата за забавяне на пистата

След завършването на пистата ще бъдат разписани правила за ползването на стадиона. Теренът е на БФС и ще се използва за развитието на детско-юношеския футбол. БФС подписва договорите за ползването му с клубовете. За гражданите, които искат да ползват терена футболният съюз може да определи такса. Кметът каза, че е издействал 7 часа теренът да се ползва от клубовете и час да бъде за БФС. Всички футболни школи ще имат равни права и часове за тренировки, гарантира Дечев. През деня лекоатлетическият клуб ще тренира на пистата, а след 17 часа ще могат да спортуват и граждани, но не да се карат тротинетки или детски колички. Кметът допълни, че организацията е необходима, за да има контрол и да не се случват инциденти.

Стадион

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рашков
Рашков
03.02.2022 19:16 19:16

На тия двамата, особено на по-дебелия, съвсем скоро свят ще им се завие

Ха ха
Ха ха
03.02.2022 20:07 20:07
Отговор до  Рашков

Отрезвителното, отдавна е затворено.

Мара
Мара
03.02.2022 20:01 20:01

А как по точно ще пречат или рушат, развалят или и аз не знам, настилката детските колички? Майките с малки деца нямат ли право да спортуват?

Ало
Ало
04.02.2022 9:53 9:53
Отговор до  Мара

Маро, това е СТАДИОН НЕ Е детска площадка,

Back to top button