Хасково

БОП погна компютърни фирми заради инсталиране на софтуер

Компютри, илюстрацияХасковска компютърна фирма „изгоря“ след акция на служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ и Сдружението на издателите на бизнес софтуер, съобщиха от сдружението.

При операцията е иззета клиентска компютърна конфигурация с инсталирани нелицензирани копия на програми. Компютърът ще бъде приобщен като доказателство по образуваното досъдебно производство по чл. 172а от Наказателния кодекс, който предвижда глоба до 5 000 лева.

В компютърните среди се коментира, че акцията е по сигнал от нов голям магазин и няма да е еднократна, а подобни ще има и срещу други фирми в града. Собственик на такава фирма обясни, че се действало чрез постановка – служител на БОП молел за съдействие във фирмата да му инсталират операционна система. След като той се съгласявал да „свърши работа“ компютърът бивал иззет като доказателство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хакер
Хакер
07.02.2011 17:00 17:00

Бойкот на Мултирама!!!

Патриот
Патриот
07.02.2011 19:16 19:16

Тези от ГДБОП ако си седят по участъците ще са по-полезни за народа !!!

Back to top button