Хасково

Нова доброволка в Хасково, ще работи с децата от домовете

Риане ШимелХасковският международен доброволчески екип се увеличи с още един член. Холандката Риане Шимел ще изпълнява своята мисия на добра воля тук през следващите 5 месеца. Част от дейностите, които ще извършва тук ще бъде работа с децата от дом „Асен Златаров“ и дом „Марина“. Нейният престой в областния град е спонсориран по програмата „Европейска доброволческа служба“ на евросъюза. Той поема пътните, разходите за храната и нощувките, както и джобните.

Радвам се, че съм тук в България„, коментира Риане и допълни, че е имала колебания между няколко балкански държави, но се е спряла на България. Тя е довброволка в две холандски организации, които имат партньорства Езиковата гимназия и Международния младежки доброволчески център. Риане заедно с останалите от EVS екипа- Белинда от Германия, Лиза от Франция, Франк от Холандия, Мойс от Белгия и Давид от Испания, ще изготвят „EVS пътеводител на България“.

Риане Шимел„Идеята се появи напълно спонтанно и ще се осъществи само от хасковските доброволци“, сподели ръководителката на международния младежки доброволчески център Лиляна Попгеоргиева. Те ще пътуват из страната, за да разглеждат туристически, исторически и природни забележителности, след което с помощта на своите фотоапарати и лични впечатления ще отпечатат „EVS пътеводител на България“, които според тях ще бъде изключително полезен на бъдещите доброволци по европейската програма.

„Освен това могат да общуват с хората в различните градове, да питат и събират информация за всичко, което ги интересува“, допълни още Попгеоргиева. Сред градовете, които са посетили и опознали доброволците са Хасково, Пловдив, Кърджали и Велико Търново. Предстоящите дестинации са София, Стара Загора, Габрово, Казанлък, Шипка, Златоград, Бургас и Варна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button