Регион

Млечната кухня в Любимец мина на пластмасови съдове

Майка с детеДетската ясла в Любимец вече предлага храната от млечната кухня в т.нар. тапери, а не както досега в стъклени бурканчета, съобщават от общината. Това са вид пластмасови кутии с капак за еднократна употреба. Те са снабдени със сертификат за качество, което удостоверява, че не съдържат опасни вещества и в тях може да се съхраняват хранителни продукти.

Тази промяна се налага във връзка със засиления контрол по Наредба № 26 от Министерството на здравеопазването за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях от 2008 година. Според нея храната трябва да се разпределя в стъклени бурканчета, които задължително трябва да се стерилизират при 160°C за два часа или в специални пластмасови съдове.

Досега детската ясла в Любимец е разпределяла храната от млечната кухня в оборотни стъклени буркани и не е разполагала с наличен стерилизатор с достатъчен капацитет, в който да бъде извършвана необходимата стерилизация, уточняват от общинска администрация. Нововъведението ще оскъпи услугата с 2 лева на месец, сочат калкулациите на детската ясла. Млечната кухня в Любимец вече ще струва не 14, а 16 лева на месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button