Регион

Окончателно: Водата на Димитровград минава към Хасково, цената се вдига

Окончателно водното дружество на Димитровград преминава към ВиК – Хасково. Това става след днешното общо събрание на съдружниците на ВиК – Димитровград – общината и държавата. На него е решено ВиК – Хасково да купи димитровградското за 380 000 лв. Преди това зелена светлина за това даде Общински съвет – Димитровград.

Представителят на общината в общото събрание Юлиян Семерджиев коментира пред Haskovo.info, че сега предстои двете ВиК-дружества да сключат договор помежду си. След това прехвърлянето трябва да се впише в Търговския регистър. Ако всичко върви гладко това може да стане до края на месеца.

Веднага след вписването в регистъра ще започне прехвърлянето на партидите на димитровградските абонати във ВиК – Хасково. Новият собственик трябва да си настрои софтуера, след което димитровградчани ще се таксуват на новата цена от 3.52 лв. за кубик, каквато е в момента за останалите абонати на хасковското дружество. Досега водата в Димитровград струваше 1.86 лв. на кубик, като беше задържана изкуствено.

От ръководството на ВиК – Хасково коментираха пред Haskovo.info, че вливането е възможно да приключи до края на април.

След продажбата купувачът е длъжен да запази местата на работещите във ВиК – Димитровград, като поема и задълженията на дружеството. Очаква се ВиК – холдингът да отпусне средства за покриването на неплатените сметки за ток, които гонят 1 млн. лв.

Консолидацията е възможността за кандидатстване за европейско финансиране за подмяна на остарялата инфраструктура. Необходимите инвестиции за Хасковска област са 774 млн. лв. Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПЕТЪР
ПЕТЪР
07.02.2022 22:50 22:50

КОЛКО СМЯТАТ ДА Я ВДИГАТ ТАЯ ВОДА И ДО КОГА ? НАПРАВЕТЕ Я 10 ЛВ . ДА СЕ НАЯДЕТЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СТАВАТЕ ЗА СМЯХ ! ЧЕ СТЕ ГЛАДНИ , ГЛАДНИ СТЕ ,АМА ЕГА СИ УСТАТА ДЕТО ОТВАРЯТЕ ! НЯМА НАЯВАНЕ !

Ангелчо
Ангелчо
08.02.2022 6:27 6:27

Ще крадете повече сега и толкова

Кирил
Кирил
08.02.2022 12:01 12:01

Как не ви е срам!
Боклуци долни, ще става нещо и то много скоро!

Анонимен
Анонимен
03.04.2022 13:43 13:43

3.52 lv. kybika a dori ne e piteina

Back to top button