Регион

Преизбраха Живка Петрова за председател на съда в Свиленград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Живка Петрова за втори мандат административен ръководител на Районен съд – Свиленград.

Тя има над 14 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. През 2007 г. е встъпила в длъжност съдия в Районен съд – Пловдив. През 2016 г. е избрана за административен ръководител – председател на Районен съд – Свиленград, а от 8 ноември 2021 г. изпълнява тези функции, допълват от ВСС.

Кандидатурата на съдия Петрова е подкрепена от Общото събрание на съдиите. Тя има увереност, че успешно може да ръководи съда и да надгради постигнатото. Съдия Петрова посочва, че се чувства ангажирана с промяната в съдебната система и желае да допринесе, правораздавателната дейност на съда да стане по-открита и по-достъпна, а организацията на обслужване на гражданите да се подобри и ускори.

Въпроси поставиха Олга Керелска – член на ВСС, като поиска информация за предизвикателствата пред кандидата като ръководител на Районен съд – Свиленград, нейното виждане на реформата на съдебната карта и идеята за трансформиране на малки районни съдилища в териториални отделения. Подкрепа за кандидатурата заявиха Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд и Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, като се мотивираха, че съдия Петрова отговоря на законовите изисквания за заемане на поста. Тя се е доказала като ръководител на съда в успешния ѝ първи мандат и има подкрепата на съдиите за втори такъв, съобщават още от ВСС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button