Регион

Освободиха от ареста задържан с хероин за 3.5 млн. лв. на Капитан Андреево

Хасковският окръжен съд наложи по-лека мярка – домашен арест, на 47-годишен турски шофьор, задържан с близо 40 кг. хероин на стойност 3 573 900 лв. на ГКПП „Капитан Андреево“.

Той е обвинен за това, че на 24 септември миналата година е пренесъл от Турция в България голямото количество дрога. Haskovo.info припомня, че наркотикът беше в микробус с плат за българска фирма. При физическата проверка в тайник над шофьорската кабина са открити 78 пакета с хероин. След това бусът е трябвало да бъде натоварен с друга стока и да продължи за Западна Европа.

Днес от прокуратурата са изразили становище, че от момента на първоначалното вземане на мярка за неотклонение по делото са настъпили нови обстоятелства, които по същество налагат ревизия на взетата най-тежката мярка „задържане под стража“. Прокурорът е поискал по-лека мярка поради достатъчния обем доказателства, събрани за разкриване на обективната истина.

Според съда досъдебното производство е в своя краен етап, като са събрани всички доказателства, които не налагат продължаването на най-тежката мярка за процесуална принуда. За по-малко от 4 месеца са извършени редица процесуално-следствени действия, които според съда не подкрепят в достатъчна степен обоснованото предположение спрямо обвиняемия, така че той да остане в ареста. Отделно съпругата му е българка с постоянен адрес в страната. С тези съображения съдът стигна до извода, че подходящата мярка, която да гарантира своевременното приключване на наказателното производство с участието на обвиняемия е „домашен арест“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Откриха хероин за 3.5 млн. лв. в микробус с плат на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button