Любопитно

Ликът на Аспарух Лешников ще е на пощенска марка

Пощенска марка с лика на родения в Хасково световно известен певец Аспарух Лешников ще издаде Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Поводът е 125 години от неговото рождение. В тематичния план на министерството за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специализирали пощенски печати бъдещата марка фигурира в раздел „България – наша родина“.

Малцина хасковлии са увековечавани досега с пощенски марки. Преди Аспарух Лешников, през 1985 г. това е големият учен и общественик проф. Асен Златаров по повод 100-годишнината от рождението му. Почетен е и патронът на хасковския театър Иван Димов, включен в серията от три марки на тема „История на българския театър“.

Улица и читалище в Хасково днес носят името на Аспарух Лешников, припомня Haskovo.info. На блестящия тенор и изпълнител на стари шлагери е посветен и Националният фестивал „С песните на Ари“, който се превърна в традиционно събитие от културния календар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button