Хасково

Областният управител обсъди трансграничните програми с консула на Турция

Възможности за сътрудничество са обсъдили на среща в Хасково областният управител Катя Панева и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, съобщават от областната администрация.

Панева е казала, че проектните дейности по трансгранични програми играят важна роля за създаването на устойчиво развитие на туризма и популяризиране на културното наследство в двете страни. Досега са се реализирали редица инициативи, които са довели до укрепване на сътрудничеството и двустранните отношения. „Искрено се надявам и в новия програмен период да се финансират проекти, които да популяризират културно-историческото наследство в трансграничните региони като Хасково и Одрин и да подпомогнат туризма“, е добавила Катя Панева.

Според Корхан Кюнгерю проектите, които се реализират, са изключително полезни за търговията и културния обмен между двете държави. Той е изразил надежда в най-скоро време да посети Димитровград, тъй като вече е бил в няколко населени места от региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тефара
Тефара
09.02.2022 16:17 16:17

Казвам ви Катя Панева е толкова тъпа колкото оная карикатура от Харманли дето беше областен.

Анонимен
Анонимен
09.02.2022 18:24 18:24
Отговор до  Тефара

Сигурно не те е нагласила на работа и затова плюеш

Колев
Колев
10.02.2022 10:34 10:34
Отговор до  Тефара

Е не, карикатурата от Харманли нямаше и няма и да има аналог по тъпотия.

Back to top button