Хасково

Министерството на здравеопазването: До месец ще има „Пентаксим“

ПентаксимПроблем с ваксината „Пентаксим“ в страната няма, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Министерството на здрваеопазването по повод сигнала на педиатри от Хасково, че вече близо два месеца в града бебешката ваксина липсва.

От Министерството увериха, че забавяне няма, държавните конкурси се обявяват в началото на година, те вървят съвсем нормално и до месец петвалентаната ваксина ще бъде доставена във всички здравни инспекции в страната, включително и в Хасково. 

Ако досега е имало някакъв недостиг при миналогодишните доставки, то необходимостта е била по-малка, допълниха от Министерството. Оттам са направили консултации с лекари, чието мнение е, че забавянето между приемите на ваксината не е фатално. По принцип имунизационният календар започва от месец април, уточниха от Министерството на здравеопазването. 

По същия начин стои въпросът и за ваксината „Тетраксим“, която се поставя като продължение на „Пентаксим“ при 6-годишна възраст, съобщиха от държавното ведомство. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button