Хасково

Вратата на автобуса затиснала ръката на жената, когато се протегнала за чантата си

Жената, чиято ръка беше премазана вчера от вратата на градски автобус в Хасково, вероятно се е протегнала да вземе чантата си, която е била на стълбичката. Това сочат предварителните данни от разпитите на разследващите.

Такъв е и разказът на кондукторката в автобуса Диана Георгиева. Днес пред Haskovo.info тя каза, че обслужвала пътници в автобуса, когато чула писъци. Когато автобусът спрял на стълбичката на вратата била чантата на 74-годишнаната жена. Тя била редовна пътничка в линия 102 и ползвала автобуса от кв. „Ручока“ до пазара.

Автобус

Haskovo.info припомня, че тежкият инцидент стана преди обяд на улица „Стара планина“. Възрастната жена слизала от автобуса, когато вратата се затворила и тя била влачена няколко метра. Пострадалата беше откарана в хасковската болница, а след това я транспортираха до клиника в Пловдив в тежко състояние.

До 4 г. затвор грози шофьора на градския автобус, съобщиха от прокуратурата. Разследването е, че по непредпазливост той е причинил на жената средна телесна повреда – фрактура на дясната ръка. Максималното наказание за това е 3 г. затвор или пробация. Ако съдебната-медицинска експертиза установи, че става въпрос за тежка телесна повреда, каквато е ампутацията на ръката, тогава наказанието ще е до 4 г. лишаване от свобода.

Предстои назначаване и на автотехническа експертиза за установяване на обстоятелствата, при които е станало пътнотранспортното произшествие. Разпитват се свидетели, допълват от прокуратурата.

Автобус влачи 20 метра възрастна жена в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button