Регион

Цигари от 112 „куфарни“ търговци иззеха митничарите за четири денонощия

Цигари1590 кутии цигари са иззели митничарите от ГКПП „Капитан Андреево“ от 41 преминаващи пътници. Причината за санкцията е, че папирусите са били над нормата за безмитен внос – две кутии. 

Близо пет пъти повече цигари – над 7570 кутии са открити по метода на анализ на риска от митничарите при щателни митнически проверки на преминаващи автомобили и автобуси. Съставени са 71 акта за установяване на митнически нарушения, като само 4 от тях са срещу неизвестен нарушител. 

Задържаното количество цигари възлиза на 9169 кутии при 112 случая. В пет от случаите, когато са констатирани количества над 200 кутии, са сезирани органите на МВР и в резултат са образувани пет досъдебни производства срещу нарушителите. 

Най-много митнически актове дежурните митнически служители са съставили в нощта на понеделник срещу вторник. Тогава са предотвратени цели 31 опита за нелегален внос на тютюневи изделия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button