Любопитно

Чакат цигулари от Одрин на международния конкурс в Хасково

Възможността студенти от Тракийския университет в Одрин да участват на Международния конкурс за млади цигулари „Недялка Симеонова“ в Хасково обсъдиха кметът Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

„Нашите отношения са приятелски, партньорски и добросъседски и имат възможност да бъдат разширени в областта на културния обмен“, каза турският дипломат. Кметът е посочил, че държим да запазим приятелските си взаимоотношения с турските партньори и да дообогатим контактите си в областта на изкуството и културата. Той посочи като поредна стъпка за задълбочаване на културния обмен между Хасково и Одрин възможността студенти от Одрин да участват в Международния конкурс за млади цигулари, който се провежда в рамките на Музикалните дни в града.

Среща

„Това е много добра идея и аз ще съм един от посредниците за нейното осъществяване“, подчерта генералният консул. „Ще се радвам още тази година през есента талантливи цигулари от съседна Турция да имат възможността да свирят на сцената на Международния конкурс „Недялка Симеонова“, посочи кметът Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button