Хасково

Областният щаб предлага всички ученици в Хасковско да се върнат в клас – ВИДЕО

С две трети мнозинство Областният щаб в Хасково е взел решение да предложи всички ученици да се върнат присъствено в клас. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Веселина Павлитова след заседанието на щаба. Предстои решението да се потвърди на министерско ниво.

След като в повечето общини в региона учениците бяха на ротация през последната седмица не се забелязва увеличаване на броя за заразените с Covid-19 ученици и учители, става ясно от справката. Като цяло броят на новите случаи намалява. Към момента заболеваемостта в региона е 1 252 на 100 000 души население.

14 са децата, настанени в МБАЛ – Хасково. Прави впечатление, че повечето са малки и не са в училищна възраст, коментира директорът на болницата д-р Георги Гелов. Той допълни, че те идвали в болницата заедно с родителите си, които също са положителни.

След като няколко седмици пациентите са били предимно в по-леко състояние, през последната седмица се забелязва, че постъпват и повече пациенти с усложнения. Все по-млади хора попадат и в Интензивното отделение като в момента там има пациенти на 19 и 27 години, каза още д-р Гелов.

Никой не спазва противоепидемичните мерки и животът си продължава, има дори близки на пациенти в ОАИЛ, които продължават да твърдят, че вирус няма, коментира директорът на хасковската болница. Той допълни, че нито един от пациентите в тежко състояние в момента не е ваксиниран срещу Covid-19.

Общо 319 проверки са извършени през последната седмица и са съставени 21 предписания, протоколи и разпореждания, съобщи директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Общо 49 757 души в Хасковска област са със завършен цикъл на ваксинация, а 17 438 са с бустерна доза.

На този етап броят на болните медици не се отразява на работата на лечебните заведения в региона, каза областният управител Катя Панева. Тя посочи, че натискът към болниците извън областния град към момента не е голям, но призова за спазването на противоепидемичните мерки.

Засега остават в сила ограниченията, които бяха въведени преди седмица за заведенията и търговските обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
88
88
10.02.2022 17:03 17:03

ти да видиш , че най много зараза пренасят учениците .затова сме на този хал с заразени !!!!

ВАСИЛИСА
ВАСИЛИСА
11.02.2022 22:03 22:03

НАЙ – ПОСЛЕ СВЯСТНО РЕШЕНИЕ ! ТИЯ УЧЕНИЦИ ЩЕ ЗАБРАВЯТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ ! ЕГА СИ ВРЕМЕНАТА ШИ …. НИ ! ДОБРЕ , ЧЕ НЯМАМ УЧЕНИЦИ , НЕ ИМ БЛАЗИРАМ НА МИЛИТЕ ДЕЧИЦА НИТО НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ !

ВАСИЛИСА
ВАСИЛИСА
11.02.2022 22:03 22:03

НАЙ – ПОСЛЕ СВЯСТНО РЕШЕНИЕ ! ТИЯ УЧЕНИЦИ ЩЕ ЗАБРАВЯТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ ! ЕГА СИ ВРЕМЕНАТА ШИ …. НИ ! ДОБРЕ , ЧЕ НЯМАМ УЧЕНИЦИ , НЕ ИМ БЛАЗИРАМ НА МИЛИТЕ ДЕЧИЦА НИТО НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ !

Back to top button