Хасково

Ученици и учители са сред новите 173 с коронавирус в Хасковско

173 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Заразените са от всички общини без Маджарово. Сред тях са трима ученици от ПГДС – Хасково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Хасково, ПЕГ – Димитровград и две учителки от ДГ „Слънце“ – Свиленград и ДГ „Щастливо детство“ – Тополовград. Под карантина са 78 деца, четирима учители и четирима от персонала.

Положителен е потребител от Центъра за грижа за лица с различна форма на деменция в Димитровград, където под карантина са 7 потребители и 7 души от персонала. Заразени са и три жени на 19, 20, 21 г. и дете на 1 г. от Сирия в бежанския център в Харманли. Предстои епидемиологично проучване.

Трима са починали: мъже на 62 и 89 г. от община Хасково и 57-годишна жена от община Димитровград. 227 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Вчера в региона са поставени 289 дози ваксина.

24 774 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 381 са починали.

6 278 са новозаразените в страната при направени 27 998 теста. 76 са починали, а оздравелите са 6 645. 6 238 са настанени в болница, като 601 са в интензивни отделения. Поставени са 8 320 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button