Хасково

След дебат одобриха разкриването на 2 нови линии на градския транспорт в Хасково

С 35 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ общинският съвет прие новата общинска транспортна схема, която предвижда разкриването на две нови линии на градския транспорт в Хасково.

Както Haskovo.info писа, автобусна линия №7 ще е от парк „Македонски“ през булевардите „Илинден“, „Васил Левски“ и „Съединение“ (ЗММ). През делнични дни ще има 25 курса през 30 минути, а през почивните дни – 12 курса.

Пуска се и тролейбусна линия 408 от ЗММ – булевард „Васил Левски“ – квартал „Орфей“ по булевард „Раковски“ и булевард „Съединение“. Курсовете ще са 28 на 30 минути в делнични дни и 14 курса в празнични дни.

Новата общинска транспортна схема включва отпадане на най-ранния от четирите курса по линията Хасково – село Гарваново, който тръгва в 5.55 часа. Отпада и първият курс в 6:40 часа по автобусна линия №5 (ЗММ – кв. „Куба“), като остават 5 курса.

Съветникът от БСП Виктор Годжов каза, че приветства да се увеличат линиите в Хасково. Той обаче припомни, че новата автобусна линия е съществувала до 90-те години на миналия век, когато Хасково е бил 100-хиляден град и е била закрита заради недостатъчно пътници. По негова информация през последните месеци Тролейбусен транспорт намалявал курсовете заради слаб пътникопоток, а в същото време също се разкрива нова линия. Годжов попита дали има финансова обосновка за разкриването на линиите.

Румен Стоянов от ГЕРБ заяви, че приветства пускането на новите линии, защото досега крайните южни квартали не са имали обществен транспорт в посока ЗММ.

Кметът Станислав Дечев каза, че се доверява изцяло на комисията от експерти, която е изготвила предложението за новата общинска транспортна схема на Хасково.

Пускат 2 нови линии на градския транспорт в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Годжи
Годжи
11.02.2022 11:53 11:53

Ако му ги бяха дали на фирмата му нямаше да мрънка… като гледам и на руното линиите са разредени и с малко пътници

де е Киро
де е Киро
12.02.2022 9:51 9:51

Един автобус вози по 10-20 човека на ден макс., това са 20лв. приход, айде 100 да са. Разходите да ги броим ли – заплати, поддръжка, гориво, инвестицията в автобус… С такси да се возят и да им плаща общината на пътниците, пак ще е повече на сметка.

Back to top button