Хасково

Официално: Всички ученици в Хасковска област се връщат в клас от понеделник

Учебните занятия за всички ученици в Хасковска област ще бъдат присъствени от понеделник, 14 февруари, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

В първата седмица от началото на втория срок част от учениците се обучаваха онлайн, но след преценка на ситуацията, областният оперативен щаб взе решение те да се върнат в клас. Към момента заболеваемостта в Хасковска област е 1 211 на 100 000 души. В част от общините тя е под 1 000 на 100 000, там и досега децата учеха присъствено.

По информация на Регионалното управление на образованието в Хасково въпреки големия брой карантинирани учители към този момент училищата успяват да осигурят достатъчно преподаватели за провеждането на всички учебни часове.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти. Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button