Любопитно

Журналистът Ваньо Стоилов дари Регионалната библиотека в Хасково

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково получи дарение от дългогодишния изявен журналист Ваньо Стоилов, кореспондент на вестник „24 часа“.

Той връчи екземпляри от двете издания на книгата си „Милиони стъпала към Бога“. В нея са събрани вълнуващи човешки истории от журналистическия стаж на В. Стоилов, част от който е преминал в Хасковска област.

Книга

Заглавието „Милиони стъпала към Бога“ идва от срещата с незрящия звънар Дечко Гърбатулов, който повече от половин век бие камбаните на Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Според автора всеки един човек има своите милиони стъпала нагоре към Бога, това са делата, които градят всеки един човешки живот.

Книга

Журналистиката не е истина от последна инстанция, но задачата на журналистите е да откриват, описват и съхраняват коректно историите на хората, с които е избрала да ги срещне професията, категоричен е авторът.

Директорът на библиотеката Анна Щилянова сърдечно благодари за направеното дарение. Аз ще бъда първата читателка на тази книга, допълни тя.

Книгата на В. Стоилов е представяна пред читателската аудитория в различни градове. Тя е отличена с една от годишните награди на Съюза на българските журналисти.

Книга

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button