Хасково

Проблеми с електричеството в съдебната палата в Хасково, бракуваха компютърна техника

За проблеми с електрическото напрежение в сградата на съдебната палата в Хасково се съобщава в годишния доклад на Районния съд.

В него се казва, че с оглед на неразрешения и към момента проблем с непостоянно, нерядко и слабо електрическо напрежение е наложително своевременно осигуряване на непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) за възловите работни места. През 2021 година, поради множество дефекти и невъзможност за ремонт са били бракувани: 8 компютъра, 2 персонални принтера, 4 монитора, скенер, 2 принтера.

През годината са разкрити два нови щата – за съдебен помощник и съдебен статистик. Работните им места са били оборудвани с налична употребявана компютърна техника. През 2022 г. предстои да бъде направено мотивирано искане до ВСС за осигуряване на финансови средства за закупуване на нова компютърна техника.

Тъй като Районен съд – Хасково не разполага с нови компютри за обезпечаване провеждането на съдебни заседания с участието на обвиняемия чрез интернет видеовръзка през комуникационното приложение „Skype“ и през 2021 г. се е наложило да бъдат използвани изведени от употреба компютърни конфигурации. През 2022 година остава необходимостта от подмяната на тази компютърна техника, поради което е нужно да бъдат закупени 3 компютърни конфигурации за Съдебна зала № 4, се посочва в доклада.

Към 31 декември 2021 г. Районен съд – Хасково разполага със следната компютърна техника: 2 сървъра, 56 компютърни системи, 1 преносим компютър, 2 копирни машини, 10 мултифукционални устройства (принтер, копир, скенер), 20 принтера, 1 цветен лазерен принтер, 13 скенера – 12 от които високоскоростни, 13 UPS, три системи за паралелен аудио запис на съдебни заседания. В съда е изградена
инсталация на структурна кабелна система – 27 двойни точки, инсталация на 1 UPS, мрежови услуги на един обект. Компютърната техника в съда работи ежедневно при пълно натоварване, а това ускорява амортизацията й, се казва още в доклада на хасковския съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button