Регион

Глобяват димитровградски гинеколози заради малолетни родилки

ЛинейкиДвама лекари от АГ отделението към МБАЛ „Св. Екатерина“ – Димитровград са наказани заради неизпълнение на задълженията им, съобщават от Агенцията за закрила на детето. Медиците не са информирали компетентните органи за малолетни родилки. Те ще бъдат санкционирани със сумата от 1000 до 2000 лв.

При проверката на Агенцията за закрила на детето е констатирано, че през миналата година в отделението по акушерство и гинекология в бригадирския град са постъпили 46 непълнолетни. Две от тях са малолетни – на 13 години, 5 – на 14 години, 10 – на 15 години, 20 – на 16 години и 9 – между 16 и 18 години. 

Във връзка с тези родилки, за които не са подадели сигнали до компетентните органи за предприемане на действия, становището на комисията е, че екипът на родилно отделение не е гарантирал правото на закрила на децата за нормалното им физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на техните права и интереси.

От началото на 2011 г. в родилно отделение са постъпили вече три непълнолетни родилки на 14, 15 и 16 г. За 14-годишното момиче е установено, че това е втора бременност, като първото раждане е било през март миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дани
дани
10.02.2011 19:44 19:44

Глобата трябва да е за родилката и бащата а не за лекарят.

Back to top button