Любопитно

Стотици свободни места за ловци в Хасковска област

В Хасковска област има свободни места за ловци. За тяхното попълване сдруженията могат да организират курсове за подготовка на кандидати за придобиване право на лов, гласи заповед на Изпълнителната агенция по горите.

Най-много са свободните места в Харманли – 372, където влизат Симеоновград и Маджарово. В хасковското сдружение, което включва Стамболово и Минерални бани, свободните места са близо 300, в Димитровград – 119, Тополовград – 130.

Максималният брой на ловците в ловните сдружения се определя от Закона за лова и опазване на дивеча съобразно площите на ловните територии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Колев
Колев
15.02.2022 23:17 23:17

Когато посках да стана член на Хасковското дружество, освен всички такси за дивеч, стопанисване и т.н. ми поискаха и една минимална заплата! Така били решили! 560лв! Просто така! Не успяха да се мотивират с друго! Така били решили! Как да има хора! Патрони скъпи, разрешителни, бясно бракониерство, дивеч няма като едно време … За какво да стане ловец някой? За ядове? Не, мерси…..

Back to top button