Любопитно

Зарязване на лозята и курбан за Трифон Зарезан в Харманли

Празникът на лозари, винари и градинари Трифон Зарезан беше почетен в местността „Трифончето“ край Харманли.

Старозагорският митрополит Киприан заедно със своя хор отслужиха Божествена света литургия в храм „Свети Трифон“. Владиката връчи на кмета на общината Мария Киркова почетен плакет и икона на Света Богородица заради отпуснатите от общината средства за ремонта на храма „Св. Иван Рилски“.

Празник

Последва традиционното ритуалното зарязване на лозята, след което беше осветен курбан за здраве и благоденствие на жителите и гостите на Харманли. Местни винопроизводители предложиха продукцията си за дегустация. За желаещите да присъстват на празника беше осигурен безплатен транспорт.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха от танцовите състави „Хорищенци“ и „Гергана“ с ръководител Галина Христова и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button